Субота, 20.04.2024, 04:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Березень » 6 » Семінар керівників шкільних музеїв у Абранській ЗОШ І-ІІ ступенів.
14:30
Семінар керівників шкільних музеїв у Абранській ЗОШ І-ІІ ступенів.

 

Шкільний музей – мова поколінь. Музей красномовно відтворює наше минуле, а без минулого, як відомо, немає майбутнього. 16 лютого 2017 року на базі Абранської ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся семінар-практикум для координаторів музейної справи, тема якого: «Роль шкільного музею у вихованні національно-патріотичної свідомості школярів».

У семінарі-практикумі взяли участь координатори шкільних музеїв Канорської ЗОШ І-ІІ ст., Лазівської ЗОШ І-ІІ ст., Кічернянської ЗОШ І-ІІ ст., Тишівської ЗОШ І-ІІ ст, Підполозянської ЗОШ І-ІІ ст., Гукливської ЗОШ І-ІІ ст., Абранської ЗОШ І-ІІ ст., Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст., Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст., директор та методист Центру позашкільної роботи.

Відкрила семінар директор ЦПРДТ Т.В.Тидір, наголосивши на ефективності патріотичного виховання в системі виховної роботи школи, музею. Розглядаючи тему семінару методист ЦПРДТ Л.В. Чорней зауважила, що шкільний музей, якого б він напрямку не був, він є осередком освіти виховання, який сприяє вихованню в молодого покоління національної свідомості, патріотизму, любові до рідного краю, свого народу, забезпечення духовної єдності поколінь і призначений збереженню та вивченню матеріальної і духовної культури. «Про роль шкільного музею у вихованні підростаючого покоління» ділився досвідом керівник Тишівського історико-краєзнавчого шкільного музею В.І. Далекорей.

Екскурсоводи Юліана Пацьо та Юлія Костю провели цікаву екскурсію історико-краєзнавчим музеєм, де учасники оглянули цікаві експозиції, ознайомилися з цікавими фактами з історії села Абранка, історії школи та відомими людьми села.

Заключним акордом семінару був виховний захід «Україна понад усе!», на який було запрошено учасника бойових дій на Сході України 24-ї Яворівської Залізної дивізії І.В. Райчинця. Під час заходу всі учасники дійства хвилиною мовчання вшанували загиблих на Майдані – Небесну Сотню, загиблих бійців на території проведення антитерористичної операції та всі гуртом співали молитву за Україну, за мир і спокій, за її захисників.

На закінчення Т.В. Тидір щиро подякувала директору школи О.Ю. Понзель за теплу зустріч учасників семінару; учням, керівнику музею В.Ю. Понзель за творчо підготовлену практичну частину.

 

 

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 600 | Додав: admin_sajty | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz