П`ятниця, 26.04.2024, 00:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Лютий » 23 » Семінар керівників шкільних музеїв у Воловецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів.
18:26
Семінар керівників шкільних музеїв у Воловецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів.

 

      Музеї – це посередники  між сучасним і минулим. При навчальних закладах музеї виконують велику культурно-просвітницьку і краєзнавчу роботу. Справжнім центром виховної роботи і особливо національно-патріотичного виховання став музей Бойової Слави  Воловецької загальноосвітньої школи, на базі якої 23 лютого 2016 року Центром  позашкільної роботи і дитячої творчості, організовано та проведено семінар для керівників шкільних музеїв.

    На семінарі були присутні керівники шкільних музеїв: Кічернянської, Буковецької, Підполозянської, Абранської, Верб’язької, Тишівської, Лазівської, Канорської, Скотарської ЗОШ І-ІІ ст., Н.Ворітської та В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ступенів, заступник директора з виховної роботи Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. Плав’яник Наталія Михайлівна,  завідувач РМК  Соловій Валентина Михайлівна, директор ЦПРДТ Тидір Тетяна Василівна та методист ЦПРДТ Чорней Людмила Василівна. Тема семінару: «Музей – історичний скарб народу». Відкрила семінар директор ЦПРДТ Тидір Т.В., яка у своєму виступі зауважила про те, що наразі перед шкільними музеями поставлено важливе завдання про вагомий внесок у розвиток учнівської молоді щодо вивчення та збереження бойової та культурно-історичної спадщини Воловецького  краю, а також виховання в учнів почуття патріотизму, любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань Українського народу. Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 роки розповіла учасникам семінару завідувач РМК відділу освіти Соловій В.М.. З надання відповідних рекомендацій продовжила тему семінару методист ЦПРДТ Чорней Л.В., під час заходу керівникам шкільних музеїв були роздані, заздалегідь підготовлені Центром методичні рекомендації.

     У рамках семінару присутні побували на екскурсії  в музеї Бойової Слави Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст., яку успішно провели активісти музейної справи, учениці 6-Б класу Свідерок Уляна та Буцко Тамара. Керівником і наставником музею є вчитель-методист Зенинець Віктор Васильович, роботу якого відзначено грамотою відділу освіти Воловецької  РДА.

   Не стримували сліз учасники семінару, побувавши на масовому заході «Герої не вмирають», в якому дуже вправно поєднано події 1939 року і події сьогодення. Творчо працюючий колектив Воловецької загальноосвітньої школи, у заході розкрив багатющий арсенал прикладів: це патріотизм Січового стрілецтва, героїзм і відданість Батьківщині героїв Крут, любов до України воїнів АТО. Це - той золотий фонд і неоціненне багатство, які сьогодні повинні бути задіяні в справі виховання істинного патріота.

        Гордість переповнює за молоде покоління патріотів. Мабуть, це і є те саме духовне поняття патріотизму.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 649 | Додав: admin_sajty | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz