Середа, 24.04.2024, 01:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 107
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 21 » РМО педагогів-організаторів у Нижньоворітській ЗОШ І-ІІІ ст.
14:35
РМО педагогів-організаторів у Нижньоворітській ЗОШ І-ІІІ ст.

       20 квітня 2016 року відбулося ІІІ засідання районного методичного об’єднання педагогів-організаторів району на базі Нижньоворітської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. У роботі РМО взяли участь педагоги-організатори з 15 шкіл району, директор Н.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст. Голянич О.Ф., директор ЦПРДТ  Тидір Т.В. та методист ЦПРДТ Чорней Л.В.

        В цікавій формі було проведено зустріч та знайомство учасників семінару, після чого педагог-організатор Н.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст. Наталія Іванівна Стасик презентувала свою роботу, як педагога-організатора. Перед тим як розпочався виховний захід, директор Н.Ворітської школи Оксана Федорівна Голянич наголосила на тому, що 2016-й рік оголошено «Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи». Саме тому захід підготовлено  і проведено під назвою «Дзвони Чорнобиля душу тривожать», в якому розкрито дуже важливу і актуальну зараз  тему екології. Важливим є й те, що учні на чолі з педагогом-організатором провели пошуково-дослідницьку роботу про  своїх односельчан, які 1986 року брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. На закінчення, пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, учні провели флешмоб та вшанували їх хвилиною мовчання.

          Тетяна Василівна Тидір щиро подякувала учням,  дирекції школи та продовжила свою роботу з учасниками семінару. Вона оголосила,  що темою засідання є: «Розроблення та впровадження інноваційних технологій у роботі з обдарованими дітьми та молоддю».

  • Україна сьогодні, як ніколи, зацікавлена в інноваційному розвитку суспільства, а тому особливого значення набувають проблеми виявлення та підтримки обдарованої учнівської молоді, створення соціального середовища, сприятливого для виховання особистості з високим рівнем сформованості творчих здібностей, оскільки саме обдарована учнівська молодь у майбутньому формує  імідж країни на міжнародній арені – зауважила Тетяна Тидір.

      «Про правові проблеми виявлення, підтримки та захисту обдарованої особистості» доповідала педагог-організатор Верб’язької ЗОШ І-ІІ ст. Любов Олексіївна Варваринець. Вона наголосила на тому, що у сучасних умовах постає необхідність підтримки  обдарованості на етапі навчання у загальноосвітньому навчальному закладі для забезпечення максимального розвитку та вдосконалення здібностей учнів з метою отримання успішного результату. «Про розвиток в учнів активної громадянської позиції шляхом залучення їх до волонтерської діяльності» у своїй доповіді педагог-організатор Завадської ЗОШ І-ІІ ст. Оксана Михайлівна Магаль наголошувала на тому, що небайдужість та активність кожного громадянина сприяє розвитку  суверенної демократичної держави. Волонтерська діяльність – це добровільна діяльність учнівської молоді – волонтерів, яка спрямована на надання допомоги особам, котрі потребують у складних життєвих обставинах сторонньої допомоги. Саме молодь є надійним потенціалом суспільства, який призводить до позитивних зрушень.

     Підводячи підсумки засідання, методист ЦПРДТ Людмила Василівна Чорней, розповіла про особливості роботи з обдарованими учнями, наголошуючи на тому, що розвиток обдарованості учнів залежить від професійного рівня педагогів та використання креативних методів навчання. У практиці педагогічної діяльності слід використовувати нові технології навчання, які сприятимуть розвитку інтелектуальної, творчої, предметної або лідерської обдарованості.

 

 

 

 

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 771 | Додав: admin_sajty | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz